Stockholm
Nyhed 31.10.12

Westphalens varieté

Olav Westphalen på Index, Stockholm.

The Audience is the Mother of Self-Invention er titlen på et eksperimenterende og ambitiøst program med performance og kortvarige udstillinger, som siden 29. september hver lørdag har indtaget Index i Stockholm. Det er stedets nye direktør, Diana Baldons første program på stedet, som ifølge pressemeddelelsen er «series of acts that, for three months, become an active form of showing and learning, whilst interrogating the expanded definition of scoring as a trans-scriptive device.»

Lørdagens meget velbesøgte program bød på screening af Jan Mančuškas Reverse Play (Film) fra 2011, der var ledsaget af en skulptur af Carl Palm skabt til lejligheden – et lodretstående objekt, hvorpå Mančuškas diagrammer kunne anes under et tykt lag af flydende karamel, der spillede sin helt egen interagerende rolle i det tætpakkede lokale, hvor de mange besøgende på det lille udstillingssted konstant fik klistret karamel på tøjet. Den Stockholm-baserede Olav Westphalen bidrog med Even Steven (2012): A (variety show) lecture – et stimulerende og højst uforudsigeligt mix af stand-up comedy med dåselatter og en moderne danser, Marcus Baldemar, hvis bevægelsesfrihed gradvist blev mere og mere indskrænket af Westphalen, som snørede ham ind i bånd om overkroppen, elastikbånd mellem benene og til sidst gav ham en spand fyldt af sand, som han skulle holde i hånden, mens han dansede. Eller beskrevet med pressemeddelelsens ord: «High School dramaklubbens værste mareridt omdannet til virkelighed». Publikum var forinden blevet bedt om at udfylde et lille kort og angive hvor mange svenske kontanter de havde på sig. Som tak modtog man en lille klokke, som Westphalen opfordrede til at man ringede med, hvis man følte noget eller blev rørt af noget i løbet af den 30 minutter lange performance.

Kunstkritikk bringer her Westphalens performance i dens fulde længde.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!