Nyhed 23.02.16

Statens Værksteder flyttes ikke

old-toolsSiden det i oktober 2015 blev bekendtgjort, at Statens Værksteder for Kunst skulle flyttes fra Gl. Dok i det centrale København til Helsingør, som del af regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser, har kunstnere, kunsthåndværkere og stedets øvrige brugere forsøgt at gøre Kulturministeriet opmærksom på det ufordelagtige og urentable i beslutningen. 

I et åbnet brev til ministeriet bragt på Kunstkritikk skrev kunstner Camilla Berner: «For såvel kunstnere bosat på Mors som i København er Statens Værksteder for Kunst en utrolig vigtig institution – netop fordi det ligger, hvor det gør.» Senere kunne dagbladet Politiken oplyse, at udflytningen af værkstedet som rummer flere specialværksteder med store maskiner ville komme til at koste omkring dkk 124 millioner.

Nu er planerne ændret. I en pressemeddelelse udsendt fra Kulturministeriet idag forlyder det: «Dansk Arkitektur Center fraflytter pr. 1. januar 2018 Gl. Dok, som entret bebor sammen med Statens Værksteder for Kunst. Det betyder, at bygningen i nær fremtid vil stå halvtom – og det på en af Københavns dyreste adresser med en meget høj kvadratmeterpris. Analysen af udflytningen af Statens Værksteder har vist, at det er dyrt at flytte. Men den har samtidig slået en tyk streg under, at det også er meget dyrt at blive. Statens Værksteder for Kunst udgår af regeringens udflytningsplan, men søges flyttet senere.»

I første omgang lader det altså til, at der er blevet lyttet til den omfangsrige kritik, som i høj grad har været anført af brugerne – også selvom planerne blot er udskudt. Kulturministeriet arbejder nu videre med at finde en alternativ placering til Statens Værksteder for Kunst.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!