Statens Museum for Kunst, København
Nyhed 09.02.11

Protest-udstilling i København

Bilde fra en flyer for de studerendes protest-udstilling. I flyeren heder det: «Duk op og se en udstilling der skildrer fremtidens scenarie; 180 små ens fabriksproducerede landskabsmalerier i god borgelig ånd, der flugter med Kulturministeriets kunstsyn. God fornøjelse!»

De studerende på Kunstakademiet i København protesterer mod nedskæringer og politisk topstyring med en udstilling af landskabsmalerier på Statens Museum for Kunst.

Som reaktion på den aktuelle krise på Kunstakademiet i København afholder de studerende en protestaktion på Statens Museum for Kunst. Det foregår i morgen torsdag fra kl.13-14 i museets forhal i form af en udstilling, som ifølge den udsendte pressemeddelelse «skildrer fremtidens scenarie; 180 små ens fabriksproducerede
landskabsmalerier i god borgerlig ånd, der flugter med Kulturministerens kunstsyn.» Kl.13.15 vil der være taler ved de studerende og billedkunstner og tidligere professor Bjørn Nørgaard.

De studerende frygter at selve kerneområdet i uddannelsen er ramt: væsentlig viden og kompetence går bort som konsekvens af at 12 procent af de ansatte fyres, fagspecifikke laboratorier lukkes og en hel afdeling nedlægges. De er også kritiske over oplægget til nye styrelsesregler, der betyder at Kulturministeriet fremover skal ansætte Kunstakademiets rektor. Som det siges i pressemeddelelsen: «Det klinger hult, når Danmark bryster sig af kultur, innovation, viden og høj faglighed, alt i mens kulturelle uddannelsesinstitutioner udpines for ressourcer og udsættes for uspecialiseret og politisk topstyring. Overalt i Danmark går kulturen i knæ af samme grund. De dynamiske, levende, innovative og reflekterende aspekter forsvinder. Vi står alle tilbage med et samfund fattigere på kreativitet og kritisk tænkning, og dermed et ensrettet kulturliv.»

Protestudstilling, Torsdag d. 10. Februar 2011, kl. 13.00 – 14.00.
I forhallen på Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48, København.


Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!