København
Nyhed 16.04.12

Ny kunstboghandel i København

Motto i Berlin (Kreuzberg).

Kunstboghandlen Motto er for Berlin, hvad Printed Matter er for New York. For de fleste kunstinteresserede er et besøg i den velassorterede boghandel i Kreuzberg inkluderet i enhver tur til Berlin. Her finder man monografier, artist’s books, teori, tidsskrifter, fanzines og editioner fra samtlige af de mest relevante kunstnere, institutioner og kunstforlag i verden. Motto har det sidste års tid distribueret Charlottenborgs publikationer (serien af lommebøger, der udgives til udstillingerne i kunsthallens nordfløj, hvoraf den seneste omhandlede Nina Beier med tekster af blandt andre Dieter Roelstraete) og nu indgår Motto og Charlottenborg også et samarbejde om at starte en boghandel i selve kunsthallen.

Motto har allerede en boghandel i kunsthallen Wiels i Bruxelles og har også samarbejder i gang med Kunsthalle Basel. Udover boghandlerne i Berlin (der er faktisk to, også en i Markthalle) er der også selvstændige Motto-boghandlere i Zürich og Vancouver. Alexis Zavialoff står bag Motto, der startede i 2007 som et distributionsfirma i Schweiz og åbnede butikken i Kreuzberg i 2008. Motto fungerer stadig som et distributionsfirma, der er stødt stigende og et af de mest velassorterede i europæisk sammenhæng – særligt indenfor genren af mindre udgivelser fra selvorganiserede forlag.

På Charlottenborg, vil den københavnske Motto få sin egen selvstændige profil:

Fra Motto i Berlin (Kreuzberg).

– Motto har jo et kæmpe udvalg og distributionsnetværk, som Charlottenborg kan nyde godt af og som vil gøre det lettere at bestille bøger hjem, som man ellers ikke kan få fat på i København. Jeg ved at Alexis Zavialoff ønsker at lave en særlig Charlottenborg-udgave af Motto, hvor der eksempelvis er fokus på stedets udstillende kunstnere blandt andet ved at butikken kan vise editioner af de pågældende kunstnere, som vi ellers ikke har mulighed for at tage hjem. Men det vigtigste er, at København nu får en kunstboghandel, som jo er noget man virkelig savner her. Man mangler hele det diskursive niveau. Det, som ligger omkring og ofte er integreret i samtidskunsten i dag, siger Charlottenborgs kurator, Rhea Dall til Kunstkritikk.

Der er forventninger om, at Motto i København vil opretholde det aktivitetsniveau som præger de øvrige Motto-boghandlere, med foredrag, arrangementer og måske også en slags kunstmesse i stil med den som Motto i Kreuzberg har haft succes med, og som især har været speciel på grund af det store udvalg af fanzines og selvorganiserede mikropublikationer.

Den københavnske Motto åbner 24. maj samtidig med Kunsthal Charlottenborgs næste fernisering af udstillinger med henholdsvis Christina Mackie og Thomas Kilpper.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!