Nyhed 16.09.14

Ny direktør i Roskilde

Birgitte Kirkhoff Eriksen

Birgitte Kirkhoff Eriksen

I en pressemeddelelse udsendt i dag fra Museet for Samtidskunst i Roskilde forlyder det, at bestyrelsen nu har valgt stedets kommende direktør. Det bliver den 41-årige cand. mag. i kunsthistorie Birgitte Kirhoff Eriksen, der kommer fra en stilling som museumsinspektør ved Sorø Kunstmuseum.

Birgitte Kirkhoff Eriksen har tidligere drevet galleriet Kirkhoff Contemporary Art i København samt været museumsinspektør på Arken. Om sin kommende opgave udtaler hun: «Museet for Samtidskunst er det eneste museum i Danmark, der fuldt ud er viet til samtidskunsten. Museet for Samtidskunst er den levende kunsts museum, der ligesom kunsten skal udvikle sig i takt med tiden.»

På Sorø Kunstmuseum har Kirkhoff blandt andet stået bag en udstillingstriologi om den «nye materialitet», som høstede en del opmærksomhed på grund af projektets ambitiøse karakter.

En af Kirkhoffs kommende store opgaver på Museet for Samtidskunst bliver en ændret lokalisering af museet.

Birgitte Kirkhoff Eriksen tiltræder stillingen 1. november. Hun efterfølger Sanne Kofod Olsen, der netop er udnævnt til rektor på Kunstakademiet i København.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!