Nicolas Bourriaud

Paris
Nyhed Artikel på Engelsk|03.11.11

Nicolas Bourriaud er ny leder af kunstakademiet i Paris

Nicolas Bourriaud. Foto: Mariann Enge.

Den franske minister for kultur og kommunikation, Frédéric Mitterand, har annonceret, at Nicolas Bourriaud skal være den ny leder af  l’Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts i Paris. Bourriaud er født i 1965 og en førende international kunstkritiker. Han var leder af Palais de Tokyo fra 1999-2006 sammen med Jérome Sans og var Gulbenkian kurator i samtidskunst på Tate Britain, London, 2008-2010. I 2009 kuraterede han den 4. Tate Triennial med titlen Altermodern. De sidste par år har han arbejdet i det franske kulturministerium.

Om udnævnelsen siger Charlotte Laubard, direktør for CAPC, samtidskunstmuseet i Bordeaux, til Le Monde:

«Med ham [Bourriaud] åbner skolen sig mod en generation som har skrevet kunsthistorie de sidste femten år og som vil indskrive skolen i et internationalt felt af høj klasse. Han er måske ikke den ideelle leder – administration er ikke hans foretrukne gebet! Men han er en brilliant teoretiker […] og han ved hvordan de kunstneriske institutioner bør fornys og bringes ind i det 21. århundrede.»

Nicolas Bourriaud, som efterfølger Henry-Claude Cousseau, indtager sin nye post januar 2012.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!