Berlin
Nyhed 01.03.13

Mød en kurator i Berlin

Grosses Treffen, plakat.

Grosses Treffen, plakat, udsnit.

Den 20. april afholder De Nordiske Ambassader i Berlin et netværksmøde, Grosses Treffen, hvor kunstnere fra Finland, Sverige, Island, Norge, Grønland, Færøerne og Danmark får mulighed for at præsentere deres portfolio for kurator Kristoffer Gansing fra Transmediale, assisterende kurator Anja Lückenkemper fra Kunst-Werke, kurator Ann-Christin Bertrand fra C/O Berlin, kunstgrafikeren Manuel Raeder, grundlæggeren af kunstboghandlen Motto, Alexis Zavialoff og en række andre fagfolk, hvoraf en stor del er entreprenører, der selv har etableret større eller mindre institutioner i Berlin.

Kunstkritikk talte kort med den danske kurator Solvej Helweg Ovesen, som er bosiddende i Berlin og initiativtager til projektet.

Har nordiske kunstnere i Berlin brug for sådanne formaliserede netværksmøder? Er de ikke ret gode til den slags i forvejen?

Grosses Treffen er en decideret portfolio-reviewing, hvor kunstnere får alenetid til at tale med kuratorer fra institutioner og udstillingssteder, som virkelig mange kunstnere gerne ville udstille på og hvor kuratorerne ellers sjældent har tid til at «prøve lykken» med nogen de ikke kender. Hvor ofte tager travle folk bare en hel dag ud af kalenderen for at tale med kunstnere, som de ikke selv har kontaktet? Grosses Treffen er baseret på at kunstnerne vælger hvem de gerne vil tale med – og det er lettere at præsentere sit arbejde under et aftalt møde, hvor man har sin portfolio med, end efter tre øl til en fernisering. Udvalget af reviewers er lavet ud fra den forudsætning, at de arbejder innovativt, åbent og indholdsmæssigt kvalitativt med præsentation af samtidskunst.
 
Hvad håber du på kommer ud af mødet?

Netop de Nordiske Ambassader som hub har formatet til at invitere de prominente aktører på Berlins kunstscene og invitere dem ind på en «nordisk boldbane», hvor kunstnerne for en gangs skyld er dem, der vælger samtalepartner. Så jeg håber at kunstnerne får interessante samtaler og feedback på deres kreative produktion, værker og ideer og på sigt måske får realiseret nogle af deres visioner i Berlin. Jeg har selv været reviewer flere gange og arbejder i dag med et udvalg af kunstnere, som jeg ellers ikke ville have mødt. Så for reviewers er det en mulighed for at få stimuleret nysgerrigheden og appetitten på nye kunstnere og nye samarbejder.  
 
Kunstnere, som ønsker at deltage kan indsende materiale inden deadline 20. marts. En jury bestående af Solvej Helweg Ovesen sammen med kuratorerne Carson Chan og Kristoffer Gansing vil herefter udvælge 80 deltagere.

Mere information hos Nordische Botschaften.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!