København
Nyhed 12.09.12

Merete Jankowski til Overgaden

Merete Janowski.

I en pressemeddelelse fra Overgaden Institut for Samtidskunst i København meddeles det, at Merete Jankowski pr. 1. November tiltræder som stedets nye kunstneriske leder. Jankowski har baggrund som kunsthistoriker og kurator. Hun kommer fra en stilling som rektor for Det Fynske Kunstakademi og har tidligere arbejdet i Kunststyrelsens Billedkunstcenter.

Jankowski blev udvalgt blandt et ansøgerfelt på 60 danske og internationale navne. Bestyrelsesformand Charlotte Bagger Brandt udtaler i pressemeddelelsen: “Overgaden skal være det sted, hvor der er mest plads til kunstnerne. Det er dette spillerum, vi mener, Merete Jankowski kan være med til at udvikle på et højt kvalificeret niveau. Her tænkes ikke kun på de udstillingsformater, vi kender fra Overgaden i dag, men på en regulær udvidelse af mulighederne både inden for og uden for murene”.

Samtidig – “for at understrege Overgadens position som kunstnernes hus”, som det hedder i pressemeddelelsen – tiltræder billedkunstner Gudrun Hasle som formand for bestyrelsen. Den nuværende formand, kurator Charlotte Bagger Brandt, fortsætter sit arbejde for Overgaden som menigt bestyrelsesmedlem.

Merete Jankowski efterfølger Henriette Bretton-Meyer, som har ledet Overgaden de sidste seks år. Med valget af Jankowski signalerer  bestyrelsen, som enstemmigt har peget på hende, at de fremfor en kuratorisk profil har valgt at satse på en leder med administrativ erfaring.

Overgadens bestyrelse består af kurator Charlotte Bagger Brandt (formand), billedkunstner Kristoffer Ørum (næstformand), billedkunstner Gudrun Hasle, billedhugger Jytte Høy og erhvervsrådgiver Morten Lundholm.

  1. Kommentar fra Carsten Holm

    Flere medlemmer af den bestyrelse, der ansatte Jankowski er ansat på akademiet hvor Jankowski nu er rektor. De har med adre ord ansat deres egen chef til den nye stilling. Ved ikke hvad styrelsesloven siger, men de må have været inhabile – som minimum…

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!