Kunsthal Charlottenborg, København
Nyhed 28.08.12

Mark Sladen forlader Charlottenborg

Mark Sladen. Foto: Jonas Ekeberg.

I en pressemeddelelse fra Kulturministeriet her til morgen forlyder det, at Mark Sladen fratræder sin stilling som kunsthaldirektør. Sladens fratrædelse falder sammen med fusionen, som skulle træde i kraft 1.september og Kulturministeriet ville gerne fortsætte med Mark Sladen i den nye struktur.  

Kulturminister Uffe Elbæk udtaler i pressemeddelelsen: – Direktør Mark Sladen har nu besluttet at forlade Charlottenborg og ikke fortsætte efter den kommende fusion med Kunstakademiets Billedkunstskoler. Det beklager jeg, for jeg havde gerne set Marks store viden og kunstfaglige kapacitet udfoldet under nye betingelser.

– Jeg har haft to meget spændende år på Charlottenborg. Vi satte os for at lave et program af meget høj kvalitet, som ville inspirere og provokere og også give genlyd både i Danmark og i udlandet. Jeg er glad for, at vi – takket være de deltagende kunstnere og vores pragtfulde personale – har kunnet gennemføre dette. Fusionen mellem Charlottenborg og Kunstakademiet markerer starten på et nyt kapitel for organisationen, og her vil nytænkning og nye måder at gribe tingene an på være til gavn. Jeg har nydt min tid i Danmark og har fået mange venner, men det føles som det rigtige tidspunkt at komme videre på, citeres Mark Sladen i Kulturministeriets pressemeddelelse.

 Kunstkritikk følger op på sagen senere i dag.

 1. Kommentar fra Yvette Brackman

  A lack of vision from the cultural ministry, small-minded number crunching and succumbing to pressure from officials has led a series of dumb downsizing decisions. I completely understand Mark Sladen’s decision. What he managed to contribute to Danish Art life under less than optimal conditions during his short tenure is monumental and transformative. Thank you Mr. Sladen for your exceptional contribution to art and culture in Denmark. You will be missed!!

 2. Kommentar fra thierry geoffroy /colonel

  I hope we can propose again permanent Emergency Room and education of ultracontemporary art at Charlottenborg .

  when we had it for example at the MOMA / PS1 we had explosif audience rate
  + education project
  http://www.emergencyrooms.org

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!