Nyhed 25.08.15

Kunstkritikk-skribenter til Weekendavisen og Politiken

Elmgreen & Dragset, The Critic, 2012, Bronze.

Elmgreen & Dragset, The Critic, 2012, Bronze.

I løbet af sommeren er to af dansk Kunstkritikks faste kritikere blevet rekrutteret til danske aviser. Maria Kjær Themsen publicerede sin første artikel for Weekendavisen i maj, mens Mathias Kryger tog fat på sin faste aftale med dagbladet Politiken i august.

Det er ikke kun glædeligt for standarden inden for dansk kritik, at to så kompetente skribenter nu også vil tegne kritikken i nogle af de væsentlige hjemlige kulturspalter. Det er også en fjer i hatten til Kunstkritikk.dk, som blev etableret i 2011 som en del af et nordisk netværk af samarbejdende redaktioner i København, Stockholm og Oslo, og som siden starten har haft som erklæret ambition at udvikle nye kritikerstemmer, samt styrke niveauet i den hjemlige kritik.

Maria Kjær Themsen (f. 1978) er mag. art. i litteraturvidenskab og arbejder desuden som kurator. Hun har skrevet for Kunstkritikk siden 2011. Mathias Kryger (f. 1977) er cand. mag. i visuel kultur og er desuden performancekunstner, popsanger og kurator. Han har skrevet for Kunstkritikk siden foråret 2014.

Kryger og Themsen vil også fremover være del af Kunstkritikks danske redaktion.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!