Jesper Just

Nyhed 15.05.12

Jesper Just i Den Danske Pavillon

Jesper Just.

Efter et par omgange med internationale gruppeudstillinger i Den Danske Pavillon – først Elmgreen & Dragset i samarbejde med Den Nordiske Pavillon i 2009, dernæst Katerina Gregos’ kuraterede gruppeudstilling i 2011 – er Den Danske Pavillon tilbage til den model, som langt størstedelen af de nationale pavilloner benytter sig af, nemlig soloudstillingen. Jesper Just (f.1974) er kendt for sine korte, filmiske værker præget af cinematografisk præcision, der ofte kredser om forestillinger angående seksualitet, magt og køn. Til Venedig Biennalen vil han vil skabe en ny videoinstallation og flerskærmsprojektion.

Ifølge pressemeddelelsen har Det Internationale Billedkunstudvalg «sat det ‘eksperimenterende samarbejde’ som præmis for det danske bidrag til biennalen. Det betyder, at Just kommer til at arbejde tæt sammen med en arkitekt og en formidler efter eget valg.» Endvidere lyder det i pressemeddelelsen fra Rune Gade, formand for Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg:

Jesper Just, Something To Love, 2005, Super 16mm.

– Udvalget har valgt, at Den Danske Pavillon skal huse et projekt som integrerer værk, arkitektur og formidling ved at sammentænke disse som ligeværdige dimensioner fra starten af processen. Det bliver et eksperimenterende forløb frem mod juni 2013, og jeg er sikker på, at vi med den kaliber af ambitioner og kunstnerisk talent, som projektet indeholder, kan se frem til en helt enestående manifestation.

Just har foreløbig valgt at samarbejde med design- og grafikerbureauet Project Projects fra New York og arbejder på at skabe et samarbejde med «en større international tegnestue.»

Sidste gang Den Danske Pavillon var repræsenteret med en soloudstilling var i 2007 med maleren Troels Wörsel. Jesper Just er inviteret af Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg, som for tiden er repræsenteret af: Rune Gade (formand), Jesper Elg, Mads Gamdrup, Lise Harlev og Anna Krogh.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!