Texte zur kunst
Nyhed 03.12.10

Hvor står du, kollega?

Det førende tyske tidsskrift Texte zur Kunst fejrer sin 20 års fødselsdag med et internationalt symposium i Berlin lørdag 11. december organiseret af kritikerne Isabelle Graw og André Rottman. I tråd med tidsskriftets redaktionelle linie vil symposiet Wo stehst Du, Kollege? stille skarpt på forholdet mellem kunstkritikken og den sociale kritik. Hvilken rolle spiller kunstkritikken i dag? Har den overhovedet potentiale til at virke som social kritik i dag?

Da Texte zur Kunst blev grundlagt i Köln 1990 af Isabelle Graw og Stefan Germer gav det mening at vende tilbage til metoderne fra «social art history», som gør det muligt at anskue samtidskunsten i lyset af en større økonomisk og ideologisk ramme. Selvom det stadig er denne optik, der præger tidsskriftet i dag, så lægges der op til revision: «discussions around biopolitics and immaterial labor under post-Fordist conditions have radically questioned long-held methodological assumptions about the visual arts’ potentially antagonistic role in the capitalist societies of the West» – som det lyder i oplægget.

Efter et «opening statement» af Diedrich Diedrichsen følger paneldiskussioner med deltagelse af blandt andre Luc Boltanski, Benjamin H. D. Buchloh, Sabeth Buchmann, TJ Clark, Andrea Fraser, Gertrud Koch, Jutta Koether og Juliane Rebentisch.

Samtidig, 10. december, åbner udstillingen Mit Deiner Kunst kurateret af kunstneren Annette Kelm og kurator Matthias Mühling – en præsentation af samtlige af de 180 editioner, som siden tidsskriftets begyndelse er udført for at støtte Texte zur Kunst, heriblandt kunstnere såsom Martin Kippenberger, Louise Lawler, Isa Genzken, Dan Graham, Mike Kelley og Rosemarie Trockel.

Mere information og fuldt program findes på textezurkunst.de.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!