Nyhed Artikel på Engelsk|30.09.15

Jacob Fabricius til Aarhus

I en pressemeddelelse udsendt fra Kunsthal Aarhus i dag forlyder det, at Jacob Fabricius er udpeget som institutionens nye kunstfaglige leder.

Fabricius blev udvalgt af et ansøgerfelt med 30 ansøgere. «Der var stærke ansøgere fra USA, Australien, Europa og Mellemøsten, men en enig bestyrelses valg faldt på Jacob, der er et af de helt store talenter på den skandinaviske kunstscene», udtaler Preben Mejer, bestyrelsesformand for Kunsthal Aarhus.

Pressemeddelelsen citerer også direktør for Statens Museum for Kunst, Mikkel Bogh: «Hvilken glædelig nyhed, at Jacob Fabricius skal være kunstfaglig leder for Kunsthal Aarhus! Jacob er en samtidskunstkurator af internationalt format, altid fuld af nye, originale ideer og altid med en sikker sans for, hvordan værker skal præsenteres, så de udfolder deres potentiale bedst muligt. Med sin omfattende udstillingserfaring og sit store internationale netværk af kunstnere, kritikere og kuratorer vil han kunne gøre Kunsthal Aarhus til et nordeuropæisk centrum for samtidskunst».

Jacob Fabricius. Foto: Laura Stamer.

Jacob Fabricius. Foto: Laura Stamer.

I perioden 2013-14 var Fabricius direktør på Kunsthal Charlottenborg og før da direktør på Malmö Konsthall i fem år. For tiden er Fabricius engageret som kurator på CNEAI i Paris. Han overtager jobbet efter Joasia Krysa, som er startet i en kombinationsstilling på Liverpool biennalen og Liverpool John Moores University.

Fabricius skal samarbejde med administrativ leder Iben Mosbæk Hofstede. Han er blevet ansat for en 4-årig periode kontrakt og tiltræder 1. januar 2016.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!