Kunstakademiet i København
Nyhed 09.12.11

En eftermiddag med Henning Christiansen

Henning Christiansen, 2008. Foto: York Wegerhoff.

Som en hommage til den danske komponist og kunstner Henning Christiansen (1932-2008) opføres to af hans værker ved et arrangement på Kunstakademiet i København lørdag 10. december.

Christiansen var del af den Eksperimenterende Kunstskole, Eks-skolen og han var et af Fluxus-bevægelsens få danske medlemmer og skabte også væsentlige aktioner sammen med Joseph Beuys. I sin musik søgte Christiansen efter en klarhed og en renhed og indledte i 1960’erne musiktendensen Ny enkelhed. «Man skal lytte til naturen», sagde han og malede sit ene øre grønt. Han malede også sten og violiner grønne og opfandt begrebet «Musik als grün».

På Kunstakademiet vil pianisten Katrine Gisling opføre Modeller (1964) og kunstneren Bjørn Nørgaard opfører 180 Hammerslag imod krigsaberne (1988). Samtidig lanceres monografien Henning Christiansen. Komponist, Fluxist og uden for kategori, som er redigeret af Karin Hindsbo og rummer tekster af Christiansen selv foruden bidrag af blandt andre Diedrich Diederichsen, Sanne Kofod Olsen, Mikkel Bolt, og Allan de Waal.

Lørdag 10.december, 13-15, Festsalen, Det Kongelige Danske Kunstakademi, København.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!