Elmgreen & Dragset

London
Nyhed 23.08.10

Elmgreen & Dragset til Trafalgar Square?

Michael Elmgreen og Ingar Dragset, Powerless Structures Fig 101, 2010. Konkurranseutkast.

Elmgreen & Dragset er med i kampen om at udsmykke Trafalgar Square i London. Det drejer sig om den såkaldte Fourth Plinth, en høj viktoriansk granitplint midt på pladsen, som vil bære vinderværket de følgende 18 måneder, blandt andet under OL i London 2012. Den imposante plint var oprindeligt skabt til at bære statuer af konger, generaler og deslige, men har aldrig været i brug som sådan. Istedet er pladsen blevet et førsteklasses sted for præsentation af offentlig kunst.

Elmgreen & Dragsets projektforslag, Powerless Structures Fig 101, består af en messingskulptur af en lille dreng, der sidder på en gyngehest. Det er et værk, som går imod den monumentale tradition ved ophæve en lille dreng til heltefigur, selvom der endnu ikke er en historie at fejre, men kun en fremtid at håbe på. Istedet for at glorificere fortiden celebrerer Powerless Structures Fig 101 opvækst, forventning og forandring.

Kritikeren Adrian Searle fremhæver den gyldne dreng som det mest oplagte bud på en vinder. Han skriver i Guardian 19. august: «Golden boys don’t always grow up to be heroes. They might end up cannon fodder or unemployed, or fighting only private wars against the world. It’s a rich sculpture, playful but also serious. This is the one.»
Elmgreen og Dragset er oppe mod fem andre bidrag af: Katharina Fritsch, Brian Griffiths, Hew Locke, Mariele Neudecker, og Allora and Calzadilla. Vinderen afgøres af en kunstfaglig jury og offentliggøres i begyndelsen af næste år.

Se alle seks projektforslag her:

  1. Kommentar fra Ruben Mercy

    kunstkritikk.dk

  2. Kommentar fra Henrik Placht

    Den konkurransen vinner Hew Locke

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!