København
Nyhed 23.02.11

Demonstration i København

Sidste uges aktion mod nedskæringer og politisk topstyring, hvor studerende fra Kunstakademiets Billedkunstskoler lavede en protest-udstilling foran Statens Museum for Kunst i form af 70-80 landskabsmalerier – af samme motiv og ensartet format – som en kommentar til fremtidens scenarie «i god borgerlig ånd, der flugter med Kulturministerens kunstsyn.», som det lød i pressemeddelelsen. Foto: Pernille Albrethsen.

Studerende fra samtlige kunstneriske uddannelser i Danmark vil torsdag d.24. februar demonstrere foran Kulturministeriet i København. Det er en protest «mod politikernes generelle nedprioritering af kulturen og de kunstneriske uddannelser i særdeleshed» lyder det i pressemeddelelsen, der også pointerer frygten for politisk topstyring af de kunstneriske uddannelser efter den nye styrelseslov fra Folketingets kulturudvalg, der giver kulturministeren mulighed for at ansætte og fyre en rektor. Det er «et opgør med armslængdeprincippet, som vi mener er udemokratisk og meget skadeligt for den videre udvikling af vores uddannelser», lyder det fra de studerende, som frygter for uddannelsernes fremtidige faglige niveau.

Studerende fra blandt andre Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, Det Fynske Kunstakademi, Det Jyske Kunstakademi, Statens Teaterskole, Forfatterskolen, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Den Danske Filmskole og Danmarks Designskole vil møde op foran ministeriet for at «synge vores opsang til kulturministeren». Demonstrationen afholdes torsdag 24. Februar kl.12-14 udenfor Kulturministeriet i Nybrogade 2 i København.
 

Fra studentenes protest-udstilling foran Statens Museum for Kunst. Foto Pernille Albrethsen.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!