Nyhed 03.08.15

Charlottenborgs nye direktør

Jørgen Leth og Michael Thouber i kunstnerkvarteret Artiste Resistance i Port au Prince. Foto: Max Stirner.

Michael Thouber med Jørgen Leth i kunstnerkvarteret Artiste Resistance i Port au Prince. Foto: Max Stirner.

Michael Thouber, nuværende kanalchef på DR2, er udnævt som direktør for Kunsthal Charlottenborg. Det oplyses i en pressemeddelelse udsendt idag fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, som er Kunsthal Charlottenborgs administrative ledelse.

I pressemeddelelsen citeres Thouber for at udtale at «Kunstnerne skal tilbage i samfundsdebatten».

– Kunstnerne har mistet deres naturlige og væsentlige plads i samfundsdebatten. Derfor var kunsten og kulturen også nærmest fraværende i det netop overståede folketingsvalg. Den stemme er det vigtigt, at få tilbage, fordi kunstnerne ofte bidrager med et andet blik og stiller en række kritiske spørgsmål til den tid, vi lever i, udtaler Michael Thouber.

– Jeg vil gerne være med til at finde den næste Yahya Hassan inden for billedkunstens verden. Han er en begavet kunstner og samtidig en gamechanger for den offentlige debat. Der er mange flere med hans format og talent på kunstscenen. Jeg vil gerne gøre Kunsthal Charlottenborg til et sted, hvor danskerne kan møde visionære, provokerende og relevante betragtninger om den tid, vi lever i.

Allerede disse udtalelser er et signal om, at Kunstakademiet har valgt en – for institutionen – ny type leder. En, som tænker kunsthallens branding i første åndedrag. Thouber har da også i en årrække har været ansat i kommunikations- og designvirksomheden e-Types før han kom til Danmarks Radio som kanalchef for DR2.

Michael Thouber (f. 1971) er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturvidenskab med en bachelor i kunst- og religionshistorie. Han har arbejdet for Danmarks Radio i en årrække. Først som kulturredaktør og siden som kanalchef. Han har endvidere været strategisk rådgiver i designvirksomheden e-Types. Thouber var medgrundlægger af udstillingsstedet og magasinet 1 % i slut-90erne. Senest har han stået bag udstillingen Mit navn er Jørgen Leth på Kunstforeningen Gl. Strand samt udstillingen Zeigen – en lydudstilling med 156 deltagende kunstnere i Nikolaj Kunsthal i København. Han er desuden medforfatter til bogen Alt det man ikke ser om samtidskunst

Michael Thouber tiltræder stillingen som direktør for Kunsthal Charlottenborg 1. september, 2015.

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!