Julekalender 18.12.12

18. December – FOS

Af FOS

Hvilke udstillinger, begivenheder og publikationer var de bedste i 2012? I Kunstkritikks julekalender opsummerer Kunstkritikks egne skribenter og inviterede gæster kunståret 2012. Den attende i rækken er kunstneren FOS, som er bosat i København.

Det bedste

    Bjørn Nørgaard, Fake – Som i et spejl, Galleri Susanne Ottesen, København. Jeg kan ikke rigtigt høre denne «type» stemme andre steder. Nørgaard rummer en oprindelig gakkethed, der formår at blive til en saglig stemme. Og det er jo noget af en tryllekunst.
       

 

Det værste

      Det politiske Danmark, hvor nogen slipper af sted med en hel krig og løber fra det, mens andre må gå under på en restaurantregning. Stakkels gakkede kulturminister.
       

 

Det bedste

    Dexter Sinister og Lars Bang Larsen, Researchprogram: Dexter Bang Sinister, Kunsthal Charlottenborg. Nogle gruppeudstillinger er kurateret på en sådan måde at hvert værk ræsonnerer med de andre så gruppen bliver hel. Sådan var denne udstilling. (Billedet: Dexter Bang Sinister (B/W sensorium), interior, 2012. Foto: Anders Sune Berg.)
       

 

Det værste

      Igen har det politiske fejlet og nu forsøger vi igen i håbet om at finde en anstændig grundstruktur for Kunsthal Charlottenborg.
       

 

Det bedste

    Tal R., Qaqqarsuaq, Lubok Verlag.  Denne lille bog formår at blive et objekt med sanselige tegninger som var det fra 1952.
       

 

Det værste

      En meget dårlig kunstbog.
       

 

Det bedste

    SUPERFLEX’ nye website formår at give selve ideen om et website en på frakken.
       

 

Det værste

      At man i Kopenhagen Art Institutes nye design ikke længere kan søge i gamle artikler og dermed smider selve rygraden i projektet ud – nemlig, dokumentationen af den danske kunstscene de sidste 10 år.
       

 

Det bedste

    Stefan Brüggemann, Christian Jeppsson & Rasmus Høj Mygind, Sad for something that never happened, Toves galleri, København. Værker skabt af populærreferencer, ser på sig selv og skaber hermed et smukt, indre poprum.
       

 

Det værste

      Ordet «Festival» i Copenhagen Art Festival.
       

 

Skriv et indlæg
Navn (kun indlæg under fuldt navn tillades)*:

E-mail (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Læserindlæggene er en vigtig del af Kunstkritikk. Vi er derfor meget glade for at du bidrager til vores læserforum. Vi beder alle følge vanlige regler for høflighed. Husk at du er ansvarlig for dine egne indlæg. Vi godtager derfor kun indlæg under fuldt navn.

Redaktionen læser ikke indlæg før publicering, men følger debatten fortløbende. Vi forbeholder os ret til at fjerne indlæg som er usaglige, indeholder personangreb eller som vi af andre grunde finder upassende. Dette sker uden forhåndsvarsel, og efter skønsbaserede vurderinger foretaget af redaktionen. I læserindlæg godtages kun tekst, ingen billeder, video, html-kode el. lign. Lykke til med debatten!